Οι βοηθοί του δάσκαλου Γιώργου Πετρούνια

Ο Θεοφάνης Μάργαρης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981.

Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Το 2002 ήρθε σε επαφή με τις πολεμικές τέχνες, ασκούμενος στο fu jow pai για τρία συνεχή χρόνια.

Το 2004 γνώρισε το τάι τσι τσουάν και τον δάσκαλο Γιώργο Πετρούνια, με τον οποίο άρχισε να ασκείται συστηματικά. Μέχρι και σήμερα συνεχίζει την εκπαίδευσή του σε ένα κλίμα αμοιβαίου σεβασμού, όπου χτίζεται μία υγιής σχέση δασκάλου-μαθητή. Η αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας κατά τη διάρκεια της άσκησης, καθώς και η απόκτηση μεγαλύτερης επίγνωσης του σώματος και της κίνησης, είναι από τα στοιχεία που περισσότερο τον κινητοποιούν στην τέχνη αυτή.

Από το 2005 συμμετέχει σε σεμινάρια και άλλες εκδηλώσεις που οργανώνονται στα πλαίσια της σχολής και αποσκοπούν σε περισσότερη εξάσκηση και επαφή με την τέχνη του τάι τσι.

Από το 2007, παράλληλα με την πρακτική άσκηση, παρακολουθεί και το μάθημα «τάι τσι τσουάν στην καθημερινή ζωή», το οποίο συντονίζει ο Γιώργος Πετρούνιας και έτσι η φιλοσοφία τού τάι τσι τσουάν μπαίνει όλο και περισσότερο στην καθημερινότητά του και γίνεται φιλοσοφία ζωής, από την οποία αντλεί δύναμη και νόημα.

Επίσης, από το 2010 παρακολουθεί την εκπαίδευση που παρέχει ο δάσκαλος Γιώργος Πετρούνιας σε παλαιότερους μαθητές του, οι οποίοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τη διδασκαλία του τάι τσι τσουάν.

Το 2015 έγινε βοηθός του δασκάλου του και τον Ιανουάριο του 2016 ξεκίνησε να παραδίδει μαθήματα τάι τσι τσουάν σε αρχάριους μαθητές.

Από το Σεπτέμβριο 2020, ο Γιώργος Πετρούνιας του ανέθεσε με απόλυτη εμπιστοσύνη τα μαθήματα που έδινε ο ίδιος στην Αθήνα.


Ο Αντώνης Χριστοφίδης


Γεννήθηκε το 1970. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός και πληροφορικός. Η κύρια επαγγελματική του ασχολία είναι η ανάπτυξη εφαρμογών πληροφορικής σε διαχείριση υδατικών πόρων.

Η πρώτη του σχέση με τις πολεμικές τέχνες ήταν όταν, έφηβος, ασχολήθηκε για δύο περίπου χρόνια με το τανγκ σου ντο. Το κίνητρό του τότε, όπως συνήθως στους έφηβους, ήταν να μάθει αυτοάμυνα, να μην μπορεί κανένας να τον βάλει κάτω.

Όταν, το 2006, ξεκίνησε να μαθαίνει τάι τσι τσουάν με τον δάσκαλο Γιώργο Πετρούνια, το κίνητρό του ήταν ότι ήθελε χαλάρωση και ισορροπία στο νου και στο σώμα. Ταυτόχρονα είχε το ενδιαφέρον να έρθει σε επαφή με την κουλτούρα της νοτιοανατολικής Ασίας, και μάλιστα μέσα από την πράξη και όχι μέσα από λόγια.

«Είμαι τυχερός που βρήκα το Γιώργο Πετρούνια, ο οποίος καλλιεργεί στους μαθητές του την εσωτερική αναζήτηση μέσα από την κίνηση και την άσκηση.»

Στη σχολή "Τριαντάφυλλο Τάι Τσι Τσουάν" παρακολούθησε συστηματικά τα εβδομαδιαία μαθήματα και σχεδόν όλα τα σεμινάρια, περιλαμβανομένων των σεμιναρίων παιδαγωγικής, που ξεκίνησε το 2010 με στόχο να γίνει εκπαιδευτής.

Τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στη Λευκάδα, αλλά πηγαίνει συχνά στην Αθήνα - τουλάχιστον μια φορά το μήνα - και παρακολουθεί όλα τα σεμινάρια τάι τσι τσουάν και τα μαθήματα παιδαγωγικής του Γιώργου Πετρούνια και πολλά από τα καθημερινά μαθήματά του.

Από το 2015 είναι βοηθός του δάσκαλου Γιώργου Πετρούνια και το 2016 ξεκίνησε να παραδίδει μαθήματα τάι τσι τσουάν στη Λευκάδα.


Ο Γιώργος Βλάχος


Σπούδασε προγραμματιστής και εργάζεται στο αντικείμενο αυτό.

Tο 2005 ξεκίνησε μαθήματα τάι τσι τσουάν με τον δάσκαλο Γιώργο Πετρούνια. Από τότε παρακολουθεί συστηματικά τα εβδομαδιαία μαθήματα της σχολής «Τριαντάφυλλο Τάι Τσι Τσουάν» καθώς και τα τακτικά πολυήμερα σεμινάρια.

Από το 2007 συμμετέχει στο μάθημα "τάι τσι τσουάν στην καθημερινή ζωή". Από το 2010 παρακολουθεί και το μάθημα παιδαγωγικής τάι τσι τσουάν (εκπαίδευση που παρέχει ο Γιώργος Πετρούνιας σε παλαιότερους μαθητές του, οι οποίοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τη διδασκαλία του τάι τσι τσουάν). Το 2015 έγινε βοηθός του δάσκαλου Γιώργου Πετρούνια και άρχισε να δίνει μαθήματα τάι τσι τσουάν σε αρχάριους μαθητές.