Ο δάσκαλος Γιώργος Πετρούνιας

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει ζήσει δεκαεπτά χρόνια στη Γαλλία στο Παρίσι - έως το 2001. Το 1993 ξεκίνησε να ασκείται συστηματικά στο τάι τσι τσουάν με τη δασκάλα Ανιά Μεό, παλιά και προχωρημένη μαθήτρια του μετρ Τουνγκ Κάι Γινγκ. Από το 1994 ασκείται και με τον Τουνγκ Κάι Γινγκ, ο οποίος κάθε χρόνο δίνει τρία εντατικά σεμινάρια στη Γαλλία.

Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον κλασικό και το σύγχρονο χορό - 1982 έως 1997 - αλλά και η συνεχής σπουδή του στο τάι τσι τσουάν, τού έχουν επιτρέψει να κατανοήσει σε βάθος αυτή την πολεμική και ενεργειακή τέχνη.

Τα χρόνια 1987-1991 σπούδασε παιδαγωγική στο πανεπιστήμιο Παρίσι Χ - Ναντέρ.

Με την προτροπή της Ανιάς Μεό ξεκίνησε να δίνει μαθήματα τάι τσι τσουάν το 1996 στο Παρίσι, όπου και συνέχισε τη διδασκαλία μέχρι την επιστροφή του στην Ελλάδα το 2001.

Το 1998 έλαβε από τη Γαλλική Ομοσπονδία Τάι τσι τσουάν και Τσι γκονγκ1 το δίπλωμα διδασκαλίας του τάι τσι τσουάν (αναγνωρισμένο από το υπουργείο αθλητισμού της Γαλλίας).

Το 2000 συμμετείχε στο εθνικό πρωτάθλημα τάι τσι τσουάν Γαλλίας και κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στο tuishou à pas fixe (σπρώξιμο χεριών με σταθερό βήμα ή pushing hands) – είδος πάλης.

Από το 2004 μετά από την προσωπική παρότρυνση του Τουνγκ Κάι Γινγκ και της Ανιάς Μεό διδάσκει στην Ελλάδα στην Αθήνα (Γλυφάδα, Αμπελόκηπους, Χολαργό...).

Συνεχίζει την άσκηση και τη μελέτη του τάι τσι τσουάν με τον Τουνγκ Κάι Γινγκ και την Ανιά Μεό έως το Μάιο του 2022.2

Με το μετρ Τουνγκ Κάι Γινγκ

Με το Mετρ Τουνγκ Κάι Γινγκ (το 2006)

Με τη δασκάλα Ανιά Μεό

Με τη δασκάλα Ανιά Μεό (το 2001)

__________________________

1. Επίσημος εκπρόσωπος στη Γαλλία όλων των κινέζικων ενεργειακών και πολεμικών τεχνών. Εδώ και κάποια χρόνια η ονομασία της είναι "Γαλλική ομοσπονδία των κινέζικων ενεργειακών και πολεμικών τεχνών".

2. Στις 2 Μαΐου 2022, η μεγάλη δασκάλα του τάι τσι τσουάν Ανιά Μεό εκοιμήθη.