Τάι τσι τσουάν και παραστατικές τέχνες

Εβδομαδιαίο σεμινάριο που διευθύνει ο Γιώργος Πετρούνιας και που απευθύνεται σε όποιους ασχολούνται σοβαρά με τις παραστατικές τέχνες (θέατρο, χορό, τσίρκο, όπερα, μουσικό θέατρο ... ) και θέλουν να διευρύνουν μέσα από την τέχνη του τάι τσι τσουάν τον τρόπο που τις προσεγγίζουν - ηθοποιούς, χορευτές, μουσικούς ...

Τι θα κερδίσουν οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο; Με δυο λόγια: θα αναπτύξουν εσωτερική δύναμη στην απόδοσή τους, ελευθερία στη δημιουργική διαδικασία, τεχνικές στήριξης της ερμηνείας ενός χαρακτήρα και της σκηνικής παρουσίας τους1.

Ο Γιώργος Πετρούνιας είναι σκηνοθέτης από το 1985 και συγγραφέας2. Συνάντησε το τάι τσι τσουάν χάρη στο θέατρο3.

Σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στις σχολές των Πίτερ Γκος, Ρεμόν Φρανκετί (1982-1995 / Ελλάδα και Γαλλία), ηθοποιία και θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο της Ναντέρ / Παρίσι (1990-1997). Μαθήτευσε κοντά στους Αριάν Μνουσκίν, Πιερ-Ετιέν Εμάν, Ζαν-Λουί Μπεσόν, Ρομπέρ Αμπιρασέντ κ.ά. Από το 1984 έως το 2001 έζησε στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου σκηνοθέτησε στα θέατρα Μορίς Ραβέλ, Ντανιέλ Φερί, Regard du Cygne κ.α., δώδεκα δικά του έργα (1985-2000) και δεκατρείς θεατρικές παραστάσεις με έργα από το κλασικό και το σύγχρονο ρεπερτόριο: "Ευμενίδες" του Αισχύλου (1994), "Απογραφές" του Φιλίπ Μινιανά (1995), "Το καθάρσιο του μπέμπη" του Ζορζ Φεντό (1996), "Μικροαστικοί γάμοι" του Μπέρτολτ Μπρεχτ (1997) κ.ά. Μετά την επιστροφή του στην Αθήνα ανέβασε το έργο "Τσιγάρο στην ταράτσα" του Σέρτζι Μπελμπέλ στη θεατρική σκηνή Αθηναΐδα (2002) και το δικό του έργο «Πρόλογος ολονύκτιας ευχαριστίας προς τον άνθρωπο και τη δημιουργία» (2018), στο χώρο της ομάδας Θέατρο Ανάμνηση Πλεκτό / Théâtre Souvenir Tricot.

Το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο 2019, παίχτηκε το νέο του έργο «Α - Την αλήθεια που έμαθα ψιθυρίζω στο αυτί σου», σε δική του σκηνοθεσία. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Από το 1997, δηλαδή μερικά χρόνια μετά την αρχή της εκπαίδευσής του στο τάι τσι τσουάν, οι σκηνοθεσίες του έχουν επηρεαστεί βαθιά από αυτή την τέχνη.

Δευτέρα
Δευτέρα

Φωτογραφία από το έργο "Entre Dis Entre Fais" του Γιώργου Πετρούνια σε σκηνοθεσία του ίδιου


__________________________

1. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας τηλεφωνήσετε και να έρθετε να μας συναντήσετε. Επίσης, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο φέισμπουκ: "Θέατρο Ανάμνηση Πλεκτό - Théâtre Souvenir Tricot".

2. Ιστολόγιο με λίγα γραπτά κείμενα του Γιώργου Πετρούνια: "Η δύναμη των πράξεων".

3. Μπορείτε να δείτε και τη σελίδα "Ο δάσκαλος".

4. Στάση τραμ: Πλατεία Εσπερίδων, στάση λεωφορείου Α3: Ηούς, στάση λεωφορείου 122: Αντωνόπουλου, στάση λεωφορείου 171: Αρτέμιδος.